Laupäeval toimub Pärnus teine Rõõmsate Laste Festival

Sel laupäeval, 22. juulil kell 11-19 toimub Pärnu Rannapargis teist korda Rõõmsate Laste Festival, mida eelmisel aastal külastas kokku ligi 5000 inimest. Rõõmsate Laste Festival on tasuta sissepääsuga pargifestival, mis on loodud lastega peredele ja kõigile lapsemeelsetele.

Korraldaja Kati Ruubeli sõnul on Rõõmsate Laste Festival kindlasti üks erilisemaid peredele suunatud üritusi Eestis: „Peame oma festivali puhul kõige olulisemaks nelja põhiväärtust: kodumaisus, arendavad ja silmaringi avardavad tegevused, tervislik eluviis ning perede koostegemine. Festivali sissepääs ja suurem osa töötube ja atraktsioone on peredele tasuta ning suur roheline rannapark pakub nii festivalimelu kui ka vaikset omaette olemise võimalust pargipuude vilus,“ kirjeldas Kati Rõõmsate Laste Festivali erilisust.

Festivali territoorium on jagatud erinevateks aladeks, kus tegevusi jagub nii erinevas vanuses kui ka erinevate huvidega pereliikmetele. Festivali keskmes on lava, mille ees külastajad saavad tasuta nautida näiteks Karl-Erik Taukari ja Daniel Levi bändi kontserte, tsirkusestuudio Folie kava ja mitmeid teisi esinejaid.

Lisaks muusikalisele kavale on festivalil suurim kodumaiste peretoodete ala, kuhu oodatakse sel aastal ligi 50 Eesti disainerit ja tootjat. „Ühelgi teisel üritusel ei ole nii suurt valikut Eesti lastedisaini. Lisaks on sel aastal võimalik soetada ka festivali omatooteid – vahvaid värvilisi bomber-jakke, seljakotte, tätoveeringuid ja Rõõmsate Laste Festivali jäätist.“

Töötubasid ja tegevusi, kus saab käsi külge lüüa, jätkub üle kogu festivali. „Erilisematest võiks välja tuua Eesti eesistumise õhtusöökide peakoka Peeter Piheli kokkamise töötoa lastele või näiteks Rakett69, mis kutsub lapsi teadusülesannet lahendama,“ rääkis Ruubel.

Sel aastal on uuendusena festivalil rohkem huvitavaid jututubasid nii lastele kui ka täiskasvanutele. „Näiteks lastele tuleb laulmisest ja muusikalidest rääkima tuntud laulja Hanna-Liina Võsa. Lastemoe fotograaf Katrina Tang näitab, kuidas teha kvaliteetset pilti või videot sotsiaalmeediasse ning beebipesas saab kõige väiksematega juhendaja järgi võimelda.“

„Lapsevanemad saavad Pere ja Laps portaali telgis arutleda, kuidas oma lapse ellu rohkem rõõmu tuua ning kuulata Unekooli loenguid. Beebipesas on nii värsketel kui ka tulevastel lapsevanematel võimalik osa saada Pärnu Haigla Perekooli loengutest ja Väiksed Sammud vestlusringidest,“ loetles korraldaja.

Lisaks on festivalil olemas ka eelmisel aastal väga populaarseks osutunud spordi- ja liikumise ala, kus saab erinevaid spordialasid katsetada. „Sel aastal on meil eriti hea meel, et teiste hulgas osaleb festivalil ka Eesti slackline’i staar Jaan Roose, kes tuleb meie festivalile otse Dubaist,“ rõõmustas Ruubel.

Taas tutvustatakse ka erinevaid kohalikke perepuhkuse sihtkohti ning kõige pisemad saavad rahus ja vaikuses toimetada beebipesas. „Sel aastal on festivalil ka veelgi rohkem tervislikku toitu, mida pargipuude vilus piknikulauale panna,“ avaldas korraldaja.

2016. aasta suvel Pärnu Rannapargis esmakordselt toimunud Rõõmsate Laste Festival tõi kokku ligi 5000 rõõmsat last ja täiskasvanut, kes said pargis lustida ning tutvuda ligi 100 kodumaise peretoodete, -teenuste, või –atraktsioonide pakkujaga. Festivali korraldajateks on grupp aktiivseid Pärnu emasid, kellele annavad korraldamiseks juhiseid loomulikult nende lapsed.

Rõõmsate Laste Festival 2017 saab teoks tänu headele toetajatele: Pärnu linn , Pärnu Keskus, Seesam kindlustus, Volvo Trucks Estonia, AS Triger, Katrina Tang Photography, Film Purgis.

2017-07-17T08:07:27+00:002017/07/17|